Castell de Roset, Vilada

1 02 2010

Crònica
Castell de Roset, Vilada
31 de gener de 2010

Ostres! Quin error. Un error de càlcul de l’organitzador ens va allargar la distància prevista un 40%: de 6 km a 10 km Però, i què? on és el problema per als Borredà S’Mou?
Com sempre, amb la puntualitat que ens caracteritza, iniciem l’excursió al poble veí de Vilada, dirigint-nos al dipòsit, al costat del cementiri. La sortida del poble és “durilla”, perquè la pendent és pronunciada. Després d’uns primers esbufecs, el ritme s’estabilitza i anem pujant seguint les marques de PR.
El nodrit grup de criatures que participen van corrent pel bosc jugant a Avatar, la pel·lícula. Més endavant això provocarà un petit ensurt.
Un moment especial és quan arribem al túnel de roca de la Font de l’Arç. El pas entre les seves parets dóna un toc màgic. I és just a uns dos-cents metres d’aquest punt que arriba l’ensurt. En Pedro no veu a en Germán i tampoc veiem en Sergi, que anaven junts. Salta l’alarma i de seguida reaccionem, uns anant direcció al castell (que ja tenim molt a prop) i d’altres desfent el camí a tot córrer. Finalment els trobem asseguts, tranquil·lament, esperant que arribéssim al pla que hi ha just sota del destí d’avui. Esbroncada per haver marxat tot jugant i per haver-nos donat un ensurt. Però be, de nou tots junts, últims dos-cents metres de sender de fort pendent i arribem finalment a les ruïnes del Castell de Roset. Les vistes al Picancel des d’aquests gairebé 1.000 metres d’altura són fantàstiques. I els voltors ens envolten! Sembla ser que en aquest zona hi ha un niu.
Com ja havíem vist que anàvem malament de temps (a causa de l’excés de quilometratge, no per culpa dels caminaires), varem ser allà uns quinze minuts, el just per menjar algunes galetes o petit entrepà i refrescar-nos.
La ruta que seguíem era pràcticament circular, així que ara venia un llarg recorregut en descens, amb només un parell de curtes rampes de pujada. Així que, pas a pas, arribem de nou a Vilada.
Per finalitzar, dinar familiar a La Fonda Baix Pirineu, de Borredà, a on ja varem decidir quina seria la propera excursió: La Nou de Berguedà des de Borredà! Estem boijos o que? Que son 17 km, unes 4 horetes! Està clar que anem a més i amb ganes. Tot s’ha de dir, a La Nou ens entaularem ben entaulats. Qui arrivi, es clar… Serà el 21 de març, una data que pasarà a la història.
Assistents: 11 adults i 8 menors.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: